Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Questions

1. Which of the following number is divisible by 11?
A] 8294627
B] 3495714
C] 7546743
D] 974362
Answer :- 8294627

2. What should be the measure of the diagonal of a square whose area is 162 cm2?
A] 15 cm
B] 19 cm
C] 18 cm
D] 14 cm
Answer :- 18 cm

3. 25 women can complete a work in 5 days. In how many days will 30 women can complete that work?
A] 7 days
B] 6 days
C] 8 days
D] 10 days
Answer :- NO ANSWER

4. Find the sum of the numbers lying between 200 and 700 which are multiple of 5?
A] 44550
B] 34440
C] 65240
D] 32300
Answer :- 44550

5. The different between 72% and 54% of a number is 432. What is 55% of that number.
A] 1355
B] 1445
C] 1420
D] 1320
Answer :- 1320

6. A cylinder of radius 4 cm and height 10 cm is melted and recasted into a sphere of radius 2 cm. How many such sphere are got?
A] 25
B] 30
C] 15
D] 28
Answer :- 15

7. Nine years ago the age of Athira was five times that of Ammu's age. After nine years Athira's age will be twice of Ammu's age. Athira's present age is
A] 21
B] 24
C] 32
D] 27
Answer :- 24

8. 2016 January 22nd is Friday. Find 2016 August 20
A] Friday
B] Tuesday
C] Thursday
D] Saturday
Answer :- Saturday

9. A train 520 m long is running with a speed of 90 km/hr. In what time will it cross a bridge 130 m long.
A] 26 seconds
B] 25 seconds
C] 32 seconds
D] 30 seconds
Answer :- 26 seconds

Answer :- 2

11. If FATHER is coded IDWKHU, then the code for MOTHER will be:
A] MBWKHU
B] LNSGDQ
C] PRWKHU
D] ZOPMNU
Answer :- PRWKHU

12. Three of the following four pair of numbers are alike in a certain way and so they form a group. Which is the one that does not belong to the group.
A] 2,10
B] 3,26
C] 5,124
D] 4,63
Answer :- 2,10

13. Among the four options given below find the word which does not have a related meaning as the word 'Judicious'
A] Justice
B] Wise
C] Prudent
D] Discreet
Answer :- Justice

14. Among the four options given below find the word which has opposite meaning of the word 'combat'
A] Compete
B] Contest
C] Yield
D] Fight
Answer :- Yield

15. Choose the pair in which the words are differently related
A] Canberra - Australia
B] Algeria - Africa
C] Norway - Europe
D] Iran - Asia
Answer :- Canberra - Australia

16. In the following, find the number that replaces the '??'
846 : 624 : 774 : ??
A] 331
B] 263
C] 467
D] 552
Answer :- 552

17. Examine carefully the following statements and answer the question given below 16. Arrange the following words as per the order in the dictionary
A and B play Football and Cricket
B and C play Cricket and Hockey
A and D play Basketball and Football
C and D play Football and Basketball
Who plays Football, Basketball and Hockey?
A] A
B] B
C] C
D] D
Answer :- D

18. Arrange the following words as per the order in the dictionary:
1] Ambitious
2] Ambiguous
3] Ambiguity
4] Animation
5] Amphibians
A] 3,2,1,4,5
B] 3,2,1,5,4
C] 1,2,3,5,4
D] 2,3,1,4,5
Answer :-  3,2,1,5,4

19. If February 1, 2004 is Wednesday, then what day is March 3, 2004?
A] Monday
B] Sunday
C] Friday
D] Saturday
Answer :- Saturday

20. In the following number series, one number is wrong. Find the wrong number
Number Series :- 1,2,6,15,31,56,91
A] 31
B] 91
C] 15
D] 56
Answer :- 91
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Next
This is the current newest page
Previous
Next Post »
0 Comments for "Kerala PSC SALES ASSISTANT GRADE II Examination Questions"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top