Analogy Test

1. As 'Wheel' is related to 'Vehicle' similarly 'Clock' is related to what?
(A) Needle
(B) Nail
(C) Stick
(D) Pin
(E) None of these
Ans : (A)

2. As 'Plateau' is related a 'Mountain', similarly 'Bush' is related to what?
(A) Plants
(B) Field
(C) Forest
(D) Trees
(E) Stem
Ans : (C)

3. As 'Astronomy' is related to 'Planets', similarly 'Astrology' is related to what?
(A) Satellites
(B) Disease
(C) Animals
(D) Coins
(E) None of these
Ans : (E)

4. As 'Earthquake' is related to 'Earth', similarly 'Thundering' is related to what?
(A) Earth
(B) Sea
(C) Fair
(D) Sky
(E) None of these
Ans : (D)

5. As' Author' is related to 'Writing', similarly 'Thief is related to what?
(A) To night
(B) To feel
(C) To steal
(D) To wander
(E) None of these
Ans : (C)

6. As 'Magazine' is related to 'Editor' in the same way 'Drama' is related to what?
(A) Hero
(B) Heroine
(C) Co-actor
(D) Villain
(E) None of these
Ans : (E)

7. As 'Steal' is related to 'Factory' in the same way 'Wheat' is related to what?
(A) Field
(B) Sky
(C) Godown
(D) Market
(E) None of these
Ans : (A)

8. As 'Cricket' is related to 'Bat' in the same way, 'Tennis' is related to what?
(A) Game
(B) Stick
(C) Court
(D) Hand
(E) None of these
Ans : (E)

9. As 'Football' is related to 'Field' in the same way, 'Tennis' is related to what?
(A) Court
(B) Net
(C) Field
(D) Racket
(E) None of these
Ans : (A)

10. As 'Tennis' is related to 'Racket' in the same way 'Hockey' is related to what?
(A) Ball
(B) Stick
(C) Field
(D) Player
(E) None of these
Ans : (B)

11. As 'Mosque' is related to 'Islam' in the same way 'Church' is related to what?
(A) Hinduism
(B) Sikhism
(C) Christianity
(D) Buddhism
(E) None of these
Ans : (C)

12. As 'Hindu worshiper' is related to 'Temple' in the same way 'Maulvi' is related to what?
(A) Monastery
(B) Church
(C) Mosque
(D) Sikh temple
(E) None of these
Ans : (C)

13. As 'Hungry' is related to 'Food' in the same way 'Thirsty' is related to what?
(A) Drink
(B) Tea
(C) Coffee
(D) Juice
(E) Waler
Ans : (E)

14. As 'Fly' is related to 'Parrot' in the same way 'Creep' is related to what?
(A) Snake
(B) Rabbit
(C) Fish
(D) Crocodile
(E) Sparrow
Ans : (A)

15. As 'Needle' is related to 'Thread' in the same way 'Pen' is related to what?
(A) Word
(B) To write
(C) Cap
(D) Ink
(E) Paper
Ans : (D)

16. As 'Circle' is related to 'Circumference' in the same way 'Square' is related to what?
(A) Diagonal
(B) Perimeter
(C) Circumference
(D) Area
(E) Angle
Ans : (B)

17. As 'Bell' is related to 'Sound' in the same way 'Lamp' is related to what?
(A) Flame
(B) Light
(C) Wick
(D) Oil
(E) Gong
Ans : (B)

18. As 'Oil' is related to an 'Oilman', in the same way 'Milk' is related to what?
(A) Water
(B) Blacksmith
(C) Shoemaker
(D) Milkman
(E) None of these
Ans : (D)

19. As 'Furniture' is related to 'Bench' in the same way 'Stationary' is related to what?
(A) Godown
(B) Room
(C) Pen
(D) Chair
(E) Office
Ans : (C)

20. CTPN: DSQM : : MUSK: ?
(A) NVTL
(B) NITJ
(C) NTTL
(D) LTRJ
(E) None of these
Ans : (B)
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*
Share :
+
Previous
Next Post »
0 Comments for "Analogy Test"

 
Thanks for Your Visit, Visit Again. DISCLAIMER :- If any of the information available on this blog violates or infringes any of your copyright protection, leave a comment . This blog makes no representations as to accuracy, completeness, correctness or validity of any information on this site and will not be liable for any errors, or delays in this information. The information contained in this blog is subject to change without notice. All the content avilable on this blog is informational purpose only.Reproduction and republishing of contents from here to any other websites or blogs is strictly prohibited.
Template By Kunci Dunia
Back To Top